Kurv

triangle-right
Play video
MOGENS LASSEN, 1955

SAXE KOLLEKTIONEN

Mogens Lassen designede foldestolen Saxe til Snedkermestrenes årlige udstilling i 1955. Mogens Lassen overlod intet til tilfældighederne og dyrkede selv den mindste detalje til perfektion. Øjet for detaljen og viljen til nyt ses tydeligt i denne karakteristiske og tidløse stol. Den er et nutidigt bevis på, at Mogens Lassen havde for vane at presse materialerne til det yderste: Sædet, som er lavet af kernelæder, er lige på grænsen med hensyn til, hvor store stykker kernelæder man kan producere i denne tykkelse og kvalitet. Det står skarpt sammen med de formspændte, massive træben, som i 1940’erne stadig var en ret ny, teknisk forarbejdning af træ. Det smukke messingbeslag fungerer næsten som et smykke på stolen og illustrerer med al tydelighed, hvordan kun de ypperste materialer kan skabe denne stol. For både at skabe plads og tilføre kant til din boligindretning, er det nu muligt at tilkøbe et matchende Saxe vægophæng, som er en dekorativ og perfekt løsning til at hænge Saxe stolen op på væggen med. Mogens Lassens Saxe stol er et klassisk eksempel på, hvordan æstetik og funktionalitet forstærker hinanden.

Vælg den ikoniske stol i sæbebehandlet eg med natur læder, brunbejset eg med brunt læder, sortbejset eg med sort læder eller i olieret eg med sort læder.

SAXE STOL ER ET KLASSISK EKSEMPEL PÅ, HVORDAN ÆSTETIK OG FUNKTIONALITET FORSTÆRKER HINANDEN

IKONISK DANSK DESIGN

Da den visionære arkitekt og designer Mogens Lassen designede Saxe foldestolen i 1955, blev den betragtet som en smule for moderne og vovet. Det etablerede udtryk var store, tunge møbler, hvorimod Saxe stolen var næsten provokerende let og spinkel. I dag, mere end 60 år senere, betragtes Saxe som moderne – et godt eksempel på funktion forenet med æstetik og kvalitet.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM