Kurv

triangle-right
Play video
FLEMMING LASSEN, 1938

MY OWN CHAIR KOLLEKTIONEN

My Own Chair var faktisk Flemming Lassens yndlingsstol og lavet af Snedkermester Jacob Kjær efter Flemming Lassens design. Han udstillede stolen på Snedkermestrenes årlige udstilling, hvor den tiltrak sig stor opmærksomhed. Nogle roste den for sin skulpturelle form og de karakteristiske ”vinger”. Andre mente, at den var forud for sin tid, og at stolens linjer var for radikale. Den runde lændestøtte i ryggen giver den optimale komfort, og det brede vingefang en oplevelse af et privat rum. Til stolen hører en fodskammel, som er med til at gøre den til en god og behagelig lænestol. En skulptur i rummet, som giver kant og personlighed til indretningen. Flemming Lassens version af stolen stod i hans hjem, indtil han døde. På trods af at stolen var meget slidt, blev den solgt på auktion umiddelbart efter for en million danske kroner.

Den ikoniske lænestol udføres i et hav af farver og i følgende materialer: Læder, Sahco Zero (65% bomuld, 20% akryl, 15% polyester) eller Raf Simons (94% uld, 6% nylon). Alle giver hver især et nyt udtryk til den ikoniske lænestol.

My Own Chair lænestolen, designet af Flemming Lassen i 1938, blev originalt kun udført i én udgave. Den ikoniske lænestol blev først udstillet på Snedkerlaugets Møbeludstilling. Senere blev lænestolen den foretrukne lænestol for alle Mogens Lassens familiemedlemmer i hans private hjem. Deraf navnet ”My Own Chair”.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM