DET HANDLER OM FØLELSEN
Brødrene Lassens designarv manifesterer sig som et fyrtårn i den danske designtradition. Mange efterfølgende arkitekter og designere står i dag på skuldrene af de to brødres nytænkende tilgang til design og arkitektur. Deres frie og legende opdragelse hos bedstemoderen berigede dem med et frisind og en nærmest anarkistisk tilgang til funktion, materialer og design.
Det rustikke valg af materialer og den stringente formgivning faldt ikke altid i god jord hos den danske folkesjæl, der stadig var præget af megen pynt og detaljerigdom. Snedkerne og smedene var godt trætte af de to herrer, der altid skulle presse materialerne til det yderste. ”Møbelsnedkerne ryster i bukserne, når de ser mig,” udtalte Mogens Lassen i et interview. Men somme tider lykkedes eksperimenterne og resulterede i små mesterværker, som både nød stor opmærksomhed og gav omtale i dagspressen. Utallige af dem er blevet designikoner, som lever videre i dag og går gennem generationer. Kubusstagen (Design Mogens Lassen, 1962) og Den Trætte Mand (Design Flemming Lassen, 1935) er gode eksempler på deres tidløse design.
Det er by Lassens ærefulde mission at give liv til endnu flere af brødrenes originale designs, som i den grad fortjener at se dagens lys, og som i dag er lige så aktuelle, som de var dengang. Brødrenes mantra var: Det handler om følelsen. Når du sidder i et møbel eller træder ind i et rum, skal det hele hænge sammen. Det er følelsen, der fortæller, om det er godt design eller god arkitektur
PRODUCERET I DANMARK
Kubus-serien fremstilles på by Lassens egen fabrik i Holstebro i Danmark med danske leverandører i hele værdikæden.
LIVET SOM ARKITEKTER
Lassen-brødrene var blandt de første, der arbejdede med funktionalismen i Danmark. Det blev et kendetegn, specielt for Mogens Lassen, og han var absolut forud for sin tid i hans måde at anskue byggerier og designs på. Husene var firkantede og med specielle hvælvinger, store vinduespartier og køkkenerne var åbne, som vi kender dem i dag.