Kurv

1902 - 1984

Flemming Lassen

Arkitekt Flemming Lassen (1902 – 1984) var modernist og en del af bevægelsen, der bragte funktionalismen til Danmark. Han er især kendt for sine overpolstrede møbler, herunder lænestolen som i dag er kendt som ”Flemming Lassen stilen”. Disse møbler har han modtaget stor anerkendelse for i designer verdenen. Som sin bror, Mogens Lassen, vidste Flemming allerede fra en ung alder at han ville være en arkitekt. Han var født i en kunstnerisk familie, med en far, der var en dekorativ maler og en mor, som også var maler. Som barn, brugte han og hans bror hele deres opsparing på arkitektbøger og for dem var den bedste måde at fordrive tiden med var at måle huse med intentionen om at tegne dem.

Lassen brødrene gik på kostskole med Arne Jacobsen, som de udviklede et tæt venskab med. Forholdet fortsatte ind i deres voksenliv og Flemming Lassen og Arne Jacobsen fastholdt et tæt forhold som kollegaer. Der blev i 1929 annonceret en konkurrence, hvor ”Fremtidens Hus” skulle designes, og sammen afleverede de deres bidrag til udstillingen, som blev afholdt i Forum, København. Resultatet var det i dag berømte runde hus, som indeholdt en helikopter-landingsplads på husets tag og et fladskærm-TV på væggen. Deres design vandt første pladsen i konkurrence og ”Fremtidens Hus” sikrede international anerkendelse til Flemming Lassen og Arne Jacobsen, hvilket gav dem deres gennembrud som store internationale arkitekter. Flemming Lassen og Arne Jacobsen fortsatte deres partnerskab, hvor de designede bygninger såsom Søllerød Rådhus og hele dets inventar.

Flemming designede mange vigtige bygning igennem sit liv og udviklede et antal ikoniske møbler for at fuldende interiøret i sine projekter. Hans designs er sjældne og typisk karakteristiske, hvilket i dag gør dem yderst attraktive for samlere og skubber auktionspriserne til rekordniveauer. Faktisk holder en original Flemming Lasen designet Den Trætte Mand lænestol fra 1935 rekorden som den dyreste stol, der nogensinde er solgt i Danmark.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM